dijous, 2 de juny del 2016

L'ESCOLA DE CHICAGO.


L'escola de Chicago es el nom d'un estil arquitectònic originat als a finals del segle XIX i principis del segle XX, en la ciutat de Chicago.
Se caracteritza per ser el primer en utilitzar cert tipus de materials,com ara el metall,  i per implementar noves tècniques per la edificació de grans construccions, com pot ser l'aparició del famós ascensor.



A l'any 1871, a causa d'un gran incendi que sofreix la ciutat( dir que , les cases a n'aquell moments estaven fetes de fusta, els anomenaven "Balloon Frame",cosa que es fàcil que hi hagui un incendi), es necessari tornar a aixecar la ciutat, aquí es on apareix l'Escola de Chicago, duent amb ella un concepte diferents a la arquitectura de l'època: els GRATACELS.  
Primer gratacels.

La solució adoptava va ser fer la construcció en vertical, és a dir, aprofitar una planta de poques dimensions i construir un nivell damunt un altre, de tal manera que aixi estalviaven espai, ja que després de l'incendi els terrenys anaven molts cars, però la ciutat havia de créixer una altre vegada. començaren a ser edificis que arribaven entre 10 i 16 pisos d'altura(cosa, que avui en dia ja no es considera un gratacels)


Per tant, l'Escola de Chicago se compon d'un grup d'arquitectes, que cerquen la manera de trobar solucions als problemes arquitectònics, per exemple; finestres amb diferents dimensions, eliminar els murs de carrega i passar a estructures metàl·liques, etc...




Amb aquest nou estil, com he dit abans, s'elimina els murs fets de pedra, ja que eren molt gruixats i en el seu lloc hi predomina les estructures de ferro recobertes. Dic això, perquè, hi ha la creació de finestres corregudes, que eren les protagonistes de la majoria de les façanes, lo que li dona nom a: mur de cortina.





















A les imatges anteriors, a l'esquerre podeu observar un mur de cortina, i a la dreta aixi com ha anat evolucionant i com sabreu, es molt comú avui en dia veure façanes d'aquest tipus.

Burj Khailfa,Dubai
Burj Khailfa, Dubai, al 2009 és considerat el gratacel més alt del món amb una altura de 828m i consta de 160 pisos.









1 comentari:

  1. Sincerament, l'historia dels gratacels és molt interessant i es una cosa que destaca molt i de fet, impressiona molt la seva alçada!

    ResponElimina

Tiny Star