divendres, 27 de maig del 2016

GRÈCIA. 


Avui em centraré una estona amb l'antigua grècia.
A Grècia ,concretament a Olímpia,és on sorgiren els Jocs Olimpics, i per tant els homes que hi participaven havien de tenir un cos en concret, un model de cos on ha de ser fort i ha de ser bell, ja que hi participaven nuus.

A la imatge que teniu a continuació trobam el circ ( d'aquí prové la paraula que avui en dia coneixem com a circ) amb l'escultura del Discòbol, apunt de tirar el discòbol a uns jocs olímpics. 

Discòbol.

Per una altre part, també parlant de Grècia, trobam una escultura que per mi, m'agrada molt.
M'hos referim al famos Laocoonte. 
-Laocoonte es un sacerdot del deu Apolo en Torya. Antes de la retirada, els gregs varen deixar un cavall gigant de fusta davant les portes de "Llión" com a suposta ofrena.

"Laocoonte va advertí que era una trampa mortal, per lo que va intentar alertar als seus caps de la ciutat. Aquests varen debati si deixar entrar o no el cavall, doncs, mentre discutien, Laocoonte va disparà una flecha contra el cavall i se va escoltar el renou d'armadures, però alguna cosa va passar immediatament: el Deu Poseidón, com a càstig per haver intentar cremar el cavall, va fer aparèixer dues serps, anomenades Porce y Caribea, que estrangularen als fills de Laoocnte i a ell mateix, però no ho va fer sense ell lluitar amb elles fins a la mort. Els Troyans, quan varen veure que les serps eren un bon  presagi del Deu, entraren el cavall dins de la ciutat. Per tant, aquest obri les portes i del cavall varen sortir mils de soldats....del qual, la ciutat de Troya, només quedà amb història..."

Laocoonte.







  • Aquesta entrada trobam varies fotos d'escultures de Grècia, les fotos de l'esquerra són editades amb el programa GIMP, i a la part dreta la foto original de l'escultura.

3 comentaris:

  1. M'ha agradat molt aquesta entrada i l'història del cavallet de Troya no em cans mai de sentir-la

    ResponElimina
  2. Els mites de Grècia, de Roma, dels Deus...són fantàstiques!

    ResponElimina
  3. Molt bona feina la que has realitzat amb el GIMP.
    M'agrada molt el que contes a l'entrada sobre d'on provenen les Olimpiades

    ResponElimina

Tiny Star